FL-forum i Alta blir spekket av gode foredrag, motivasjon, inspirasjon og ikke minst sosiale opplevelser. - Jeg har tro på å samle folk for å få en kick-start på sesongen, sier arrangementsutvikler Kaja Antonsen i Finnmarksløpet. (Foto: Finnmarksløpet)

Kjente fjes til Finnmarksløpets forum i 29-31 oktober

Finnmarksløpet samler hundekjørere i Alta for en helg med faglig påfyll og inspirasjon. - Vi ønsker å kunne arrangere FL-forum annen hvert år framover, sier arrangementsutvikler Kaja Antonsen i Finnmarksløpet.


Hun forteller om flere kjente og spennende foredragsholdere, deriblant den erfarne hundekjøreren Aaron Burmeister fra Nome - som kom på en sterk andreplass under årets Iditarod, og som har 40 års erfaring med trekkhunder og løpskjøring.

- Aaron skal snakke om sin treningsfilosofi, det å holde seg i toppen og om det å bygge et godt lag. Så kan jeg nevne en gammel polarhelt, Kjell Reidar Hovelsrud, som etter 40 år med ekspedisjon- og fangstliv garantert vil ha mye kunnskap å dele med både hundekjørere og andre friluftsfolk, sier Antonsen.

Aaron Burmeister har klatret på resultatlisten i Iditarod de siste årene og kom inn til en andreplass i årets løp. Han har drevet med hundekjøring fra barnsben av og har deltatt i Iditarod Jr. fire ganger. (Foto: Zacharina Hughes)

«Driv» til å gjennomføre 

-  Så har jeg nylig snakket med og booket Øystein «pølsa» Pettersen som var veldig positiv og som gleder seg til å komme til Alta. Han skal blant annet prate om motivasjon og «drive» til å gjennomføre, forteller Antonsen.

Pettersen er en profesjonell skiløper som har vunnet OL-gull, NM-sølv og bronse i World Cup. I 2020 vant han andreplassen på 71 grader nord. Foredragene hans er kjent for å gi innblikk i det som er særegent med folk som oppnår toppresultater.

- Her kan vi alle lære mer om hva som egentlig skal til for å oppnå det «umulige», sier arrangementsutvikleren. 

Blant temaene i foredragene til Pettersen er bevisstheten rundt målsettinger, handlinger, vaner, tanker, prioriteringer, energi, tid og standarder, med et ønske om at alle skal vite hvor de vil og hvorfor - uansett mål.  

- Flere av foredragsholderne er booket etter ønske fra folk i hundekjørermiljøet, deriblant Aaron Burmeister og Øystein Pettersen, forteller Antonsen. 

- Suksess og gode resultater betyr ingenting hvis det går på bekostning av dine verdier og hvem du er. Står du godt i dine sko og vet hvem du er, finnes det ingen grenser for hva som er mulig å oppnå, mener skistjernen Øystein "pølsa" Pettersen. (Foto: Øystein Pettersen/Presse)

To dagers påfyll

Antonsen har tro på det å samle folk for å få en kick-start på sesongen, og håper miljøet er sugne på å møtes etter en lange tider med nedstengte samfunn, avlyste arrangementer og strenge restriksjoner. 

- Vi ser fram til å samle miljøet, og håper så mange som mulig setter av tid til å komme til Alta. Prisen for å delta er 1100 kroner, noe som dekker alt av foredrag og festmiddag med underholdning. Dette er pakkeprisen, men man kan kjøpe foredrag enkeltvis også. I tillegg blir det gode «messetilbud» til de som kommer. Dette er ikke et inntektsgivende arrangement, og vi håper å komme i null, sier hun. 

Går vi videre inn på lista over foredragsholdere, kan Antonsen nevne vinnerskallen og hundekjører Elisabeth Edland fra kennelen Flying Huskies som hun driver sammen med Per Olav Gausereide. 

- Elisabeth er en hardtslående dame med bein i nesa. Hun kommer med foredraget «Vinn eller forsvinn». I tillegg vil jeg nevne Jens Kvernmo. Hva han skal snakke om er ikke ferdig spikret, men vil garantert fenge de fleste, sier Antonsen. 

Kommunikasjonsansvarlig Trond Anton Andersen i Finnmarksløpet forteller at det sates stort på FL-forum i høst. (Foto: Finnmarksløpet/presse)

Satser stort

Kommunikasjonsansvarlig Trond Anton Andersen i Finnmarksløpet håper det kommer folk fra hele Norge til Alta, men også at det er muligheter for både svensker og finlendere å krysse grensen sent i oktober. 

- Vi satser stort. Det er kjent at Kiruna Sleddog Symposium kun arrangeres annethvert år, og derfor satser vi i Finnmarksløpet på å arrangere høstforum de årene Kiruna ikke arrangerer. Nå viser det seg at årets symposium i Sverige er avlyst - så da blir det forum i år på rad her i Alta, sier Andersen.

Han forteller at det handler om å berike med gode foredrag som treffer bredden - både de med friluftsinteresser, men også folk som drar på ekspedisjoner og hundekjørere med mer sportslig fokus.

- Vi ønsker å ta større eierskap til mer rundt hundekjøringa, bli en spydspiss utover selve Finnmarksløpet. Vi har nå øremerkede midler til å videreutvikle Finnmarksløps-paraplyen ytterligere, noe som er veldig spennende. Så kan jeg avsløre at det blir trekning av startnummer for FL-2022 denne helga, forteller Andersen.

 

Debatt
Hello Musher oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.