Organisator Eli Vogt Godager i Torpa IL/MUSH Synnfjell forteller at MUSH Synnfjell går av stabelen som nå planlagt 21-23 januar, hvis det ikke kommer nye restriksjoner. (Foto: Privat)

MUSH Synnfjell flyttes

Organisator Eli Vogt Godager i Torpa IL/MUSH Synnfjell forteller at hundeløpet i Synnfjellet som var planlagt 7-9 januar nå er utsatt til helga 21 - 23 januar.


- Reglene er kronglete, men regjeringen anbefaler å utsette eller avlyse gjennomføring av arrangementer tilknyttet organiserte idrettsaktiviteter - også utendørs, og vi er nå enig om å utsette MUSH Synnfjell. Vi føler at vi kunne laget et trygt løp, men det blir å gå imot regjeringens anbefalinger. Slikt er ikke noe godt signal fra oss som organisasjon, sier Godager.

Hun tror ikke at selve hundeløpet i seg selv ute på sporet er særlig smittefarlig. Problemet er ansamling av folkemengder, særlig ved start.

- Å utsette handler først og fremst om solidaritet og respekt for anbefalinger og retningslinjer, sier Godager.

90 spann er påmeldt i de tre klassene MUSH Synnfjell, Synnfjell rundt og MUSH Synnfjell Extra.

- Vi kunne lagt til rette uten publikum, men risikerer likevel å bli en smittespredning, noe som heller ikke er bra for sporten, sier Godager.

 

- Vil så gjerne arrangere løp

MUSH Synnfjell går av stabelen som nå planlagt 21-23 januar, hvis det ikke kommer nye restriksjoner.

- Vi tar en ny vurdering 15. januar, og forlenges dagens restriksjoner må vi utsette nok en gang.  Vi vil jo så gjerne arrangere løp, og flytter det til april om vi må. Men det er ingen garanti. Vi vil følge restriksjoner og anbefalinger hele veien. Vi kunne sagt at vi avlyser, men det vil vi ikke, sier Godager.

Hun synes det er trist at MUSH Synnfjell nå må utsettes.

- Likevel er det utenfor vår kontroll - akkurat som snøen, sier Godager.

Hun forteller at hundegruppa i Torpa hadde diskusjoner om hvorvidt det var mulig å arrangere.

- Når også kommunen anmoder om å følge regjeringens anbefalinger, så kan vi ikke heve oss over det. Dette var tungt - men bedre å utsette enn avlyse. Jeg var i bedre humør når jeg kom hjem fra møtet enn da jeg dro, sier Godager.

Hva er største utfordringen med å utsette? 

- Det er å få alle oppgavene løst og koordinert på nytt, sier Godager.

 

100 Frivillige

Godaker forteller at MUSH Synnfjell har 100 frivillige som hvert eneste år stiller opp.

- Det er ganske mange i et lite lokalsamfunn som Torpa. Mange har spesifikke oppgaver og hvis vi avlyser er jeg redd det vil gjøre noe med kontinuiteten. Det kan bli vanskelig å fylle disse arbeidsoppgavene hvis noen ramler av, sier Godager.

Og hvis noen ikke kan kjøre løp den datoen som nå settes av for MUSH Synnfjell, er det ifølge Godager lite som kan gjøres.

- Det er ingen som får startkontigenten tilbake. Dette har vi vært tydelig på da folk meldte seg på. Likevel håper jeg at så mange som mulig har anledning til å utsette sammen med oss, sier Godager.

Hun forteller at alle frivillige nå er informert om utsettelsen.

- Svært mange har allerede svart at de er med videre. Det ble jeg kjempeglad for. MUSH Synnfjell er et viktig arrangement for veldig mange. Det største vinterarrangementet vi har her i fjellet, sier Godager.

Debatt
Hello Musher oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.