Kiær har i mange år jobbet som advokat for Antidoping Norge, og har vært tett på mange av de store dopingsakene fra 1991 og fram til i dag. Han forteller at det i norsk idrett tas ut 3000 dopingprøver i året, stort sett på de aller beste utøverne.
- Denne gangen var det en ung utøver innen Nordisk stil som ble testet og viste positivt prøvesvar, det var ikke innen langdistanse. Jeg har aldri opplevd positiv dopingtest på folk innen langdistanse hundekjøring, men kan huske at en hund testet positivt for koffein en gang, forteller advokaten. Saken ble henlagt med en teori om at hunden kunne ha spist snø med kaffe-søl.Jobber med både dyr og mennesker
Kiær forteller at han har jobbet med doping-saker som omhandler både mennesker og dyr, da særlig innen hestesporten. - Dopingkontroller innen hundesport er noe stemoderlig behandlet. Det er ingen hemmelighet at det er lite penger til antidoping-arbeid innen eksempelvis hundekjøring. Likevel har det nå kommet en egen forskrift som også omhandler doping av både hest og hund, sier advokaten. Da vinneren av årets VM-utgave av Finnmarksløpets 1200-kilometer kom i mål, ble én av hundene i vinnerspannet tilfeldig plukket ut for dopingkontroll. - Jeg ble ikke dopingtestet, og har aldri blitt det i noen av konkurransene jeg har deltatt i. Hundene mine der i mot, de har blitt testet etter flere konkurranser, sier svenske Petter Karlsson. Hundekjører Kristian Walseth som kom inn til en sjetteplass i VM forteller at han, og ikke hundene ble plukket ut for dopingkontroll.